Hva Er Kunstig Intelligens

Lær alt fra Hva Er Kunstig Intelligens, Sporsmal,reise til historie og mer, på vår Spørsmål og Svar-fellesskap nettside Viktige Spørsmål. Kunstig intelligens (KI) eller artificial intelligence (AI) er digitale systemer som utfører.Del spørsmål og få kvalitets svar fra vårt ekspert fellesskap. Opplev problemløsning og øk din forståelse i norsk. Utforsk nå!

Kunstig intelligens (KI) eller artificial intelligence (AI) er digitale systemer som utfører oppgaver som normalt sett krever menneskelig intelligens. Det gjør at oppgaver kan automatiseres og at mennesker kan få støtte til å ta gode beslutninger. Ifølge regjeringen.no kan kunstig intelligens defineres som systemer som «utfører handlinger, fysisk eller digitalt, basert på tolkning og behandling av strukturerte eller ustrukturerte data, i den hensikt å oppnå et gitt mål.»

Kunstig intelligens deles inn i to store retninger, én basert på regler og én basert på maskinlæring. Regelbasert kunstig intelligens er basert på enkle regler laget av mennesker, som i de første sjakkprogrammene. Maskinlæring er en teknikk der datamaskiner lærer fra dataene sine og bruker denne lærdommen til å forbedre ytelsen sin på en bestemt oppgave.

Hva synes du om dette så langt? Vil du vite mer om noen av disse retningene?.