Hva Er Ketamin

Lær alt fra Hva Er Ketamin, Sporsmal,vitenskap til helse og mer, på vår Spørsmål og Svar nettside Viktige Spørsmål. Ketamin er et bedøvende medisinsk legemiddel som ble utviklet som et alternativ til PCP av.Oppdag spørsmål og motta kvalitets svar fra vårt kunnskapsrike brukerbase. Nyt problemløsning og øk din forståelse i norsk. Klar til å oppdage?

Ketamin er et bedøvende medisinsk legemiddel som ble utviklet som et alternativ til PCP av Parke-Davis (i dag en del av Pfizer) i 1962 . Ketamin brukes til narkose, smertelindring og behandling av depresjon . Som rusmiddel fås ketamin i pulver som typisk inntas ved sniffing. Ved lave doser kan rusen ha likhetstrekk med alkohol, mens høyere doser gir en kraftigere dissosiativ virkning og mer hallusinogene effekter.

Ketamin er et hallucinogent stof som gir sanseindtryk i centralnervesystemet, så man fx ser ting og hører lyde, der ikke findes i virkeligheden. Ketamin kan i passende enkeltdose fremkalle søvn og hindre bevisst smerteopplevelse i 20–30 minutter. Det kan brukes som eneste anestesimiddel.

Her er noen nettsteder som diskuterer Hva Er Ketamin:
- https://www.rusopplysningen.no/ketamin
- https://no.wikipedia.org/wiki/Ketamin
- https://altomstoffer.dk/leksikon/ketamin
- https://sml.snl.no/ketamin
- https://nhi.no/sykdommer/psykisk-helse/depresjon/ketamin-i-behandlingen-av-depresjon/

Jeg håper dette hjelper!