Hva Er Bipolar

Få svar på alt fra Hva Er Bipolar, Sporsmal,matlaging til helse og mer, på vår Q&A nettside Viktige Spørsmål. Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som kjennetegnes av periodiske svingninger i stemningsleiet i.Del spørsmål og få pålitelige svar fra vårt kunnskapsrike brukerbase. Nyt problemløsning og øk din forståelse i norsk. Ta en titt!

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som kjennetegnes av periodiske svingninger i stemningsleiet i såvel manisk som depressiv retning. Det er normalt å ha humørsvingninger, men ved en bipolar lidelse er svingningene mye større enn hos folk flest. Tidligere ble bipolar lidelse kalt manisk-depressiv lidelse.

Bipolare lidelser deles inn i type 1 og type 2. Hvis en person har hatt to eller flere episoder med mani, hypomani eller depresjon, der minst en av episodene er en mani/hypomani, defineres tilstanden som bipolar lidelse. Bipolar lidelse type 1 kjennetegnes av maniske og depressive episoder. Bipolar lidelse type 2 kjennetegnes av hypomani (en mildere form for mani) og depresjon. Bipolar lidelse type 2 er vanligere enn type 1.

Jeg kan hjelpe deg med å finne nettsteder som diskuterer Hva Er Bipolar på slutten av artikkelen. Vil du ha hjelp med det?