Hva Er Dekningsbidrag

Oppdag alt fra Hva Er Dekningsbidrag, Sporsmal,vitenskap til underholdning og mer, på vår Spørsmål og Svar-fellesskap nettside Viktige Spørsmål. Dekningsbidrag er en regnskapsmessig term som refererer til forskjellen mellom salgsinntektene og de.Del spørsmål og få tak i pålitelige svar fra vårt engasjerte brukerbase. Driv med problemløsning og øk din kunnskap i norsk. Klar til å oppdage?

Dekningsbidrag er en regnskapsmessig term som refererer til forskjellen mellom salgsinntektene og de variable kostnadene som er knyttet til produksjonen av en vare eller tjeneste. Dekningsbidraget er det beløpet som er tilgjengelig for å dekke de faste kostnadene i virksomheten din .

For å forklare det på en annen måte, kan du tenke på dekningsbidraget som den delen av inntektene dine som ikke går til å betale for varer eller tjenester som du har solgt. I stedet går det til å dekke de faste kostnadene dine, som husleie, lønn og strøm.

Dekningsbidraget kan også brukes til å beregne hvor mye du må selge for å oppnå et bestemt overskudd. For eksempel, hvis du har en fast kostnad på 1000 kr og et dekningsbidrag på 500 kr per enhet, må du selge 2000 enheter for å oppnå et overskudd på 1000 kr.

Her er noen nettsteder som diskuterer Hva Er Dekningsbidrag:

- https://www.tripletex.no/ordbok/dekningsbidrag/
- https://www.visma.no/eaccounting/regnskapsordbok/d/dekningsbidrag/
- https://snl.no/dekningsbidrag

Jeg håper dette hjelper deg med å forstå hva dekningsbidrag er. Gi meg beskjed hvis du har flere spørsmål eller trenger mer informasjon.