Celleånding

Lær alt fra Celleånding, Sporsmal,matlaging til økonomi og mer, på vår Spørsmål og Svar nettside Viktige Spørsmål. Celleånding er en prosess som skjer i levende celler og som frigjør energi fra næringsstoffene..Oppdag spørsmål og motta nyttige svar fra vårt ekspert brukerbase. Opplev problemløsning og utvid din kunnskap i norsk. Klar til å oppdage?

Celleånding er en prosess som skjer i levende celler og som frigjør energi fra næringsstoffene. Forbrenning er et annet ord for celleånding. I eukaryote celler foregår celleåndingen i cytosol og i mitokondriene. I prokaryote celler foregår celleåndingen i cytosol og i plasmamembranen. I de aller fleste organismer inngår oksygen som en viktig komponent i celleåndingen og da kalles det aerob celleånding.

Celleånding er levende cellers nedbrytning av energirike næringsstoffer som karbohydrater, fett og proteiner. I nedbrytningen frigjøres det energi i form av ATP. ATP er nødvendig for mange av cellens oppgaver som oppbygging av proteiner, transport over membraner, bevegelse og reproduksjon.

Jeg kan hjelpe deg med å finne nettsteder som diskuterer Celleånding hvis du ønsker det?