Hva Er Pinse

Finn ut alt fra Hva Er Pinse, Sporsmal,teknologi til helse og mer, på vår Spørsmål og Svar-fellesskap nettside Viktige Spørsmål. Pinse er en kristen høytid som feires 49 dager etter at Jesus Kristus stod opp fra de døde på.Oppdag spørsmål og få kvalitets svar fra vårt kunnskapsrike brukerbase. Opplev problemløsning og utvid din forståelse i norsk. Utforsk nå!

Pinse er en kristen høytid som feires 49 dager etter at Jesus Kristus stod opp fra de døde på påskedagen. På denne dagen viste Den hellige ånd seg for apostlene i form av ildtunger fra himmelen. Protestantiske kristne regner den som fødselsdagen til den kristne kirken, mens katolsk kristendom legger kirkens grunnleggelse til utvelgelsen av apostlene.

Pinse er en av de tre store kristne høytidene sammen med jul og påske. Navnet pinse kommer av det greske ordet «pentekoste», som betyr femtiende. Pinsen faller på den 50. påskedagen eller på den syvende søndag etter påske.

I Norge er pinse en offentlig høytidsdag og mange har fri fra jobb og skole. Det er vanlig å pynte med blomster og grønt i kirker og hjem til pinse.

Her er noen nettsteder som diskuterer Hva Er Pinse:
- [norskkalender.no](https://www.norskkalender.no/)
- [bcc.no](https://bcc.no/2023/05/hvorfor-feirer-vi-pinse/)
- [snl.no](https://snl.no/pinse)
- [no.wikipedia.org](https://no.wikipedia.org/wiki/Pinse)

Jeg håper dette hjelper! Gi meg beskjed hvis du trenger mer informasjon.